Свързани новини

01.03.2012 13:48

Майкрософт обяви бета версия на Уиндоус 8

Видян 2098 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майкрософт обяви новата бета версия на Windows 8, информира Нюз.бг. Операционната система Windows 8 Consumer Preview е следващият етап в процеса на разработване на операционната система, след обявяването на Windows 8 Developer Preview в края на миналата година, която бе изтеглена над 3 милиона пъти. Windows 8 Consumer Preview ще предлага едно по-пълно изживяване за тестване на най-популярната в световен мащаб операционна система от широк кръг потребители.


„С Windows 8, ние преоткрихме различните начини на взаимодействие на хората с техните персонални компютри и как всичко може да се превърне в едно естествено продължение на дадено устройство, независимо дали се използва Windows 8 таблет, лаптоп или all-in-one устройство", каза Стивън Синофски, президент на Windows и Windows Live дивизията в Майкрософт.


„Windows 8 Consumer Preview предлага безкомпромисен подход към начина, по който използвате вашия компютър".


По време на събитието за представяне на Windows 8 Consumer Preview в Барселона, което бе посетено от партньори от Европа и целия свят, компанията представи някои ключови обновления в операционната система:


Широк кръг от продуктови новости и подобрения. След обявяването на Windows 8 Developer Preview през септември миналата година, чиято цел беше да даде възможност за преглед на платформата за програмиране, Windows 8 се разви във всеки един аспект. От завършване на потребителското усещане за работа чрез докосване, клавиатура и мишка до усъвършенстване на платформата за разработване, операционната система подобрява работата, качеството и надеждността на всички подсистеми. С добавените функционалности Consumer Preview предоставя по-завършен изглед на възможностите на Windows 8.


Windows Store с нови приложения. Windows 8 Consumer Preview отбелязва отварянето на Windows Store, който е пълен с нови и различни приложения в стил „Metro", разработени от независими разработчици и Майкрософт. В този период приложенията ще са налични за изпробване безплатно от потребителите. Windows Store ще предлага персонализирани препоръки, а Windows 8 ще предлага на потребителите възможността да прехвърлят приложенията и настройките си на различни компютри. Това прави лесно откриването и използването на нови приложения и едновременно с това дава страхотна възможност на разработчиците.


Свързване с облака чрез Windows базирани компютри и Windows Phone 7. Windows 8 Consumer Preview предлага интеграция със съдържанието, от което потребителите се интересуват и получават през уеб услугите. Допълнителна регистрация с Майкрософт акаунт предлага достъп до функционалности, като: възможност да се пренасят всички настройки, да се използва пространство за складиране на файлове в облака, да се работи с е-mail, календар и контакти, както и свързване с широк кръг услуги. Връзката ви с облака работи на вашите Windows базирани компютри и Windows 7 телефони.


Internet Explorer 10 Platform Preview 5. Най-добрият начин да работите с уеб пространството под Windows e Internet Explorer 10. Браузърът беше проектиран, за да създаде ново усещане за работа специално за Windows 8 устройства. Той предлага потребителски интерфейс, който е фокусиран повече около уеб пространството, отколкото около самия браузър. Бърз и плавен, Internet Explorer 10 предлага хардуерно ускорение за по-добра работа в интернет.


Преглед на новите хардуерни възможности. По време на събитието в Барселона Майкрософт показа също и как Windows 8 работи на различни нови x86- и ARM-базирани устройства.


Windows 8 Consumer Preview ще бъде наличен за тестване на английски, френски, немски, японски и китайски език.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.