Свързани новини

09.01.2012 14:08

Кметът на Ню Йорк се записа на курс по компютърно програмиране

Видян 1492 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се записа на курс по компютърно програмиране и се присъедини към насърчителната инциативата "Година на програмирането", в която взимат участие повече от 180 000 души. "Моето новогодишно решение е да се науча да програмирам през 2012 г.!" е написал кметът в социалната мрежа Twitter. Участниците в курса получават по един интерактивен урок всяка седмица, чрез електронна поща. Кампанията обещава, че участниците ще  могат да "изграждат софтуерни приложения и уеб сайтове, преди да се усетите" и се оказа истински хит в Twitter с таг "#codeyear ". Някои от туитващите предложили и кметът на Лондон, Борис Джонсън да последва примера на г-н Блумбърг и също и да се научи да програмира. Говорителят на Лондонския кмет любезно заяви пред Би Би Си, че "за пореден път кметът се възхищава на добрия си приятел Майкъл Блумбърг, и ако бъде преизбран, ще проучи дали и той може да се присъедини към него в този курс.". Кметските избори в Лондон ще се проведат през месец май тази година, но все още не е напълно ясно какво смята да прави с новите си компютърни умения г-н Блумбърг, макар решението му да идва в момент на възобновения интерес в насърчаването на хората да програмират.


През октомври, доклад на Next Gen за преподаването на информатика в училищата на Великобритания посочва, че програмирането трябва да се превърне в "новия латински език" в образователната система.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на