Свързани новини

02.08.2010 12:12

Киберекип лови престъпници в мрежата

Видян 1813 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Елитна киберорганизация на САЩ, който преследва Интернет-престъпници повече от десетилетие, се разкри, за да набира нови специалисти на конференцията за хакери DefCon в Лас Вегас.


Екипът “Vigilant“ беше описан от ръководителя си Чет Убер като кибернетичен вариант на Група Алфа, който се бори срещу терористи, наркокартели, мафиоти и други престъпници – чрез силата на Интернет. “Ние правим неща, които правителствата не могат“, заяви Убер. “Това не се очакваше да става публично достояние“. Vigilant е съюз от над 600 доброволци и в тайните му редове влизат технологични ръководители от най-големите фирми и бивши високопоставени кибершпиони на САЩ. Групата пресява Интернет-трафика за данни за онлайн-нападения, терористи, картели и други цели, поставени като приоритетни от демократично-управляваната частна организация. Vigilant има и представители в 22 страни, които събират данни или координират мрежи лично. “Ходим в барове, търсим списъци на лоши актьори, получаваме информация от хора“, обясни Убер. “Но голяма част от нашето разузнаване идва от наблюденията над Интернет. Търсим всичко на уебсайтове, а те са публични“. Той беше твърд, че дейността на Vigilant остава в рамките на американското законодателство, но е по-гъвкава и съвременна от правителствените агенции, спъвани от бюрокрацията и вътрешните съперничества. Важните разкрития се съобщават на шпионските агенции на САЩ. Групата е толкова уважавана от водещи членове на хакерската общност, че е била поканена на DefCon, за да набира нови членове. След 14 години тайни операции, Vigilant възнамерява да набере още 1750 доброволци до 2012 г. “Ние сме добри хора, които не искат да наранят никого“, заяви Убер. “Единствената ни клетва е да защитаваме Конституцията на САЩ срещу всички външни и вътрешни врагове“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог