23.10.2008 15:51

Прогнозата за времето е демоде с RAS-107SAV-E

Видян 3190 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сещате се, предполагам, в една реклама дивата гонка на едни плюшени зайци, която финално печелеха онези от тях, които имаха точно определена батерия. Човек го сърбят ръцете да сезира Комисията за защита на конкуренцията за провеждането на нечестна битка между дългоухите животни, задвижвани от различно поколение батерии. Казано си на наш, човешки език, това си е един вид допинг. Но това си е техен, заешки проблем. Да си образуват заешки синдикат и да се оправят както могат.
Нещо подобно щеше да се случи, ако имаше и състезание между климатиците. На финалния праг първи щеше да се озове TOSHIBA RAS-107SAV-E и на този климатик не му трябват забранени стимуланти, за да завоюва победи.
Климатикът на TOSHIBA има редица преимущества пред своите еквиваленти. Преди всичко, този модел на марката има висок енергиен клас, което гарантира по-ниските разходи за отоплението с него. Неслучайна е тенденцията хората все по-масово да разчитат през зимата на климатиците си. Това е така, понеже по този начин отоплението е по-бързо, а поддържането на дадена стайна температура е строго фиксирано заради чувствителността на сензорите на уреда. Освен това, да разчиташ на радиаторите за уюта си през зимата вече не е толкова по-евтино, колкото е общоприето да се смята.  Наличната на климатика инвертор сплит система ви гарантира именно ясен контрол на температурата при ниски разходи за ток (уредът все пак е и с енергиен клас АА).
TOSHIBA RAS-107SAV-E обаче притежава и още редица аргументи в своя полза. Един от тях е това, че климатикът има специален филтър за премахване на разните бактерии и алергени от въздуха. По този начин, ако не природата, то поне разните въздухообразни бацили няма да нахлуят в дихателните ви органи.
С 25 dB ниво на шума при работа уредът няма да ви смущава. Естествено той си има и своето универсално дистанционно, посредством което от разстояние ще може да му задавате команди.
RAS-107SAV-E има капацитет на охлаждане/отопление 8620-11040 Btu/h, гарнирани с мощност на същите функции съответно с  2.5 / 3.2 кW, както и ЕЕR/COP  3.29/3.68.
За закупуването на климатика имате право да се ползвате от 24 месечна гаранция.
Може да намерите Toshiba RAS-107SAV-E в магазините на верига Technopolis за цена от 1099 лв.



Сайтът klimatici.com дава своите съвети относно това как да оптимизираме работата на климатика си. Като правило номер едно от сайта посочват това, че потребителят трябва да е наясно с това какъв е обема на помещението, което иска да отоплява, дали то има изолация и какъв вид е дограмата.
Съвет номер две гласи клиентите да не правят компромис с мощността на уреда за сметка на неговите енергийни характеристики. Следващата препоръка включва това, че за да бъде реализирано най-ефективно отопление през зимния сезон, климатикът не трябва да се изключва, а само да се сменят градусите на топлота.
„Инверторните климатици работят с точната мощност за постигане на най-добра икономичност, но те имат технологични граници  и когато загубите са по-малки от минималната топлина отдавана мощност инвертора спира“, предупреждават от klimatici.com също.
Оттам препоръчват  уредът ви, един път вече закупен, да бъде обслужван правилно и редовно. „Желателно е машината да подлежи на ежегодни профилактики за установяване на целостта на електрическите, тръбните и всички механични връзки“, пише там.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и