Свързани новини

02.10.2009 15:34

Въпросът с управлението на Интернет имената отдавна е решен в полза на потребителите

Видян 1900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам. -министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов приветства обявената самостоятелност на организацията за управление на системата за домейни и раздаване на IP адреси /ICANN/. Новият статут на организацията е резултат от преустановяване на споразумението между ICANN и правителството на САЩ, съобщават от пресцентъра на МТИТС


Така организацията ще се управлява с участието на всички заинтересовани страни: частният сектор, гражданското общество, правителствата, потребителите. Ще продължи развитието на политики, насочени към включване на нови домейни. Това е особено важно за България, тъй като тя бе първата страна, поискала официално от ICANN създаването на домейн ".бг". По повод приключването на договора, заместник-министър Първан Русинов заяви: "България и българското правителство винаги сме подкрепяли развитието на Интернет у нас, а е известно, че по света сме давани за пример с либералното си законодателство.” Нека напомня, че ние сме една от малкото, ако не и единствената държава, в която по законодателен път е решен проблемът с управлението на домейните и IP адресите - в интерес на Интернет-потребителите. Раздаването на имена и домейни не се администрира от държавата. Нашето управление продължава традицията на предишните - на сътрудничество с частния сектор, с неправителствените организации и с потребителите.
Ние сме решени да предложим в кратки срокове работещо електронно правителство и разчитаме на иновативния български бизнес да ни подкрепи. България участва в работата на ICANN от самото създаване, чрез постоянен представител в Правителствения консултативен комитет, а в продължение на три години имахме и наш съгражданин - член на Съвета на директорите на организацията. ICANN проведе заседание на Съвета в България през 2006 г. Много добре е, че ICANN тръгва по нов път, в който ще се отчитат интересите на целия свят. България е една от страните, които са дали заявката си за създаването на нов домейн от най-високо ниво, ".бг" (на кирилица) и ние работим с ICANN за реализирането на тази задача в най-кратки срокове. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден