Името на най-скъпата кола на Nio ще бъде ET9

Свързани новини

19.12.2023 09:40

Свръхлуксозният седан Nio ще бъде наречен ET9

Видян 6421 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Името на най-скъпата кола на Nio ще бъде ET9. Компанията ще го разкрие на Деня на Нио на 23 декември. Nio ET9 е 1 милион юана (140 000 долара) седан от висок клас, насочен към Mercedes-Benz Maybach S-Class. Това ще стане първият модел, който стои на платформата NT3.



Името на Nio ET9 случайно изтече онлайн в приложението Nio. Той беше временно показан в списъка с налични модели. Потребителите на приложението са направили екранни снимки, преди това име да бъде премахнато от страницата. Изглежда, че Nio неволно разкри името на своя водещ модел по време на подготовката за Nio Day 2023.



Според китайски източници дизайнът на Nio ET9 е замразен. Това е първият модел, базиран на платформата NT3. На борда ET9 ще има автономен чип, разработен от Nio. Този чип използва 7nm технология. Samsung ще се погрижи за производството му. Чипът ще насърчи по-добрата интеграция на автомобила с Nio Phone. ET9 ще има междуосие от 3,3 метра. И ще поддържа технологията за смяна на батерии от трето поколение. Най-вероятно ще включва двигател с мощност 300 kW, представен през август.




Няма шпионски снимки на Nio ET9. Китайски източници съобщават, че новият седан ще остане близо до концептуалния автомобил Nio EVE, разкрит през 2017 г., по отношение на позиционирането и характеристиките. Преди това Nio не можеше да направи серийната версия на това превозно средство поради липса на технологии. Сега обаче са готови да разтърсят сегмента на луксозните автомобили.



Nio ET9 ще направи публичния си дебют на 23 декември. Той ще навлезе на пазара през 2025 г. Според главния изпълнителен директор и съосновател на Nio Уилям Ли, това ще бъде годината, в която индустрията за електромобили от висок клас ще има огромни възможности. Ще следим допълнителна информация за Nio ET9.




Източник: carnewschina.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Трябва да сте добре организирани

Трябва да сте добре организирани, за да приключите още