За много хора акумулаторни бормашини са най-доброто и предпочитано решение, като зад този афинитет стоят някои съвсем практически предимства на този тип уред

Свързани новини

19.05.2022 10:23

Акумулаторни бормашини - предимства и недостатъци

Видян 8134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ако напоследък ви се е случвало да разглеждате в интернет предложенията за бормашини и ако възнамерявате да си закупите една за лично или професионално ползване, вероятно сте забелязали някои тенденции.


 


Може би не ви е убегнало, че доста популярни сред потребителите са така наречените акумулаторни бормашини. Но дали те са подходящи и за вашия случай или е по-добре да се насочите към нещо друго и какви са техните предимства и недостатъци?



Акумулаторни бормашини - по-леки и по-лесни за работа



За много хора акумулаторни бормашини са най-доброто и предпочитано решение, като зад този афинитет стоят някои съвсем практически предимства на този тип уред.


 


Тъй като от една страна акумулаторните дрелки са доста по-леки при работа, а от друга страна, те са и доста по-лесни за използване, много хора ги предпочитат както за ползване в дома, така и за работа.


 


Предлагат компактност и гъвкавост


 


Благодарение на липсата на шнур, чрез който да се свързват с контакта, акумулаторните бормашини са доста по-компактни от кабелните уреди със същите характеристики.


 


Освен това, именно тази липса на кабел е нещото, което ще допринесе да е много по-приятно да се работи с подобна бормашина, тъй като това ви гарантира по-голяма свобода на движение.


 


Цените са значително по-добри


 


Когато говорим за акумулаторен уред, трябва да се отбележи, че този тип бормашина е значително по-евтина от бормашините, които се свързват с електрическата мрежа с помощта на кабел.



Разбира се, цената не е единственият параметър, който да гледаме, но тя при всички положения не е за подценяване, особено когато е по-голяма, както е в този конкретен случай.


 


Имат и някои недостатъци


 


Макар да имат много преимущества, акумулаторните бормашини имат и някои недостатъци. Най-големият от тях е, че можете да използвате този тип машина само за ограничен период от време, тъй като тя зависи изцяло от живота на батерията.


 


Друг недостатък е, че бормашината с акумулатор разполага и с доста по-малка мощност в сравнение с бормашините с кабел, така че трябва да имате предвид това, ако работата ви изисква по-мощен уред.


 


За да знаете каква точно ще е мощността на акумулаторната бормашина, трябва да проучите по-добре какво е напрежението и интензитета на работа на нейната батерия.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но