Свързани новини

08.06.2009 13:38

700 000 френски компании заплашени от изчезване до 10 години

Видян 1064 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френските власти започнаха мащабна национална операция, чиято цел е да подкрепи прехвърлянето или продаването на френските компании. В следващите десетина години повече от 700 000 компании са застрашени от изчезване в страната, съобщава БГНЕС.


Много често застаряващите директори на компании отлагат до последно процедурата по прехвърляне и докато чакат - внезапно се оказва, че е прекалено късно... По този начин изчезват стотици компании във Франция. Според Жан-Клод Воло, председател на Агенция за основаване на компании, подобна практика е много вредна: За световната и националната икономика е много по-полезно когато някой има възможността да поеме контрола над вече създадена и разработена компания, отколкото да започне да изглажда всичко от нулата. В това отношение можем да се поучим от световния опит, който е чудесен. В Германия например този проблем е решен. Предоставят се права на семейството, разбира се, но и на работниците. Защото кой познава по-добре духа на компанията, ако не семейството на нейния управител и неговите служители. Според мен животът на един успешен бизнесмен трябва да протича по следния начин: да създаде компания, да я развие и да я предаде на своя наследник. Вече съществуват някои данъчни облекчения, които да стимулират прехвърлянето или продаването на компаниите, но правителството иска да отиде още по-далеч. Приоритетът е даден изцяло на новия собственик. Според Евре Новели държавата трябва да вложи всички сили, за да му осигури възможно най-добрата подкрепа. Агенцията за създаване на компании, Търговската камара, експертите в бранша, нотариусите – всички трябва да седнат на една маса, да дискутират и да предложат инструменти за осигуряването на помощ и подкрепа за новия собственик.
Един от тези инструменти е така нареченото «педагогическо куфарче», в което са описани всички важни етапи, през които задължително трябва да премине прехвърлянето на една компания. Тези знания дават на новия собственик «ключовете» за реализиране на неговите проекти. Когато отворите куфарчето, вътре ще откриете схема, описваща подробно всички етапи, които в никакъв случай не бива да пренебрегвате, ако искате да наследите печелившо предприятие. Всъщност, куфарчето съдържа два учебника – в единия може да прочетете малко повече теория относно това как да поемете или предодстъпите компанията си, а в другия се съдържа повече практична информация. И последното полезно нещо – в куфара ще намерите usb-устройство, което трябва само да свържете с компютъра си и с едно кликване на мишката ще получите пълна информация за необходимите ви кредити. Осъществяването на проекта ще започне тази есен. Повече от 10 000 подобни куфарчета ще бъдат раздадени безплатно на всички директори на френски компании, които проявяват интерес. Информацията е на РФИ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате