Свързани новини

28.10.2021 10:32

Blue Origin планира „търговски център” в космоса

Видян 2345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плановете на Blue Origin да се занимава с космически туризъм изглежда стават все по-мащабни, предаде technews.bg. Компанията, собственост на Джеф Безос, обяви, че работи върху създаването на своя собствена космическа станция. Наречена Orbital Reef, тя ще бъде нещо като индустриален и търговски център в космоса. Планира се да започне да работи през втората половина на десетилетието.

Орбиталният бизнес-парк ще бъде разработен, притежаван и управляван в партньорство със Sierra Space – дъщерно дружество на корпорацията Sierra Nevada. Тя може би е по-известна със своя Dream Chaser – космически кораб, който трябва да започне да лети през 2022 г. и да превозва товари до Международната космическа станция.

Планът за Orbital Reef се ползва и с подкрепа от Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions и Държавния университет в Аризона, съобщи Engadget. Компанията се надява да използва Starliner на Boeing и гореспоменатия Dream Chaser на Sierra Space, за да превозва както товари, така и пътници до Orbital Reef.

В прессъобщение Blue Origin поясни, че дестинацията „ще предложи на клиентите от сферата на научните изследвания, промишлеността, търговията… конкурентоспособна услуга „от край до край”, от каквато се нуждаят, включително космически транспорт и логистика, космическо обитаване, настаняване на оборудване и други операции, включително бордови екипаж”.

Всеки, който иска да „установи свой собствен адрес в орбита”, може да го направи, уточняват от компанията на Джеф Безос.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден