Свързани новини

30.07.2021 15:07

Робот пробяга 5 км. на състезание

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учени създадоха първия робот, който може да тича навън и дори вече участва в състезание, пробягвайки цели 5 километра. Той носи името Cassie.


Разработката е на екип от Университета в Орегон, САЩ и стартъпа Agility Robotics. Учените обясняват, че машината е пробягала разстоянието от 5 километра за по-малко от един час. Това е приблизително същата скорост на човек, който се разхожда.


Cassie може и да не спечели олимпийски медал за уменията си, но е впечатляващ нов вид робот. Според инженерите от Орегон, той е първият, който успешно се е научил как да поддържа тичащата си структура, вместо да ходи бавно и внимателно на закрито като повечето други хуманоиди.


Друг любопитен факт е, че роботът не се е нуждаел от никаква подкрепа или зареждане на батерията по време на близо едночасовия джогинг. Въпреки това са били засечени и проблеми като прегряване на компютъра, така че работата по усъвършенстването на машината продължава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния