Свързани новини

05.07.2021 11:36

Първият в света квартал с нулеви емисии изниква в Ранчо Мираж

Видян 1485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият в света квартал с нулеви емисии и с къщи, отпечатани на 3D принтер, може да изникне в Ранчо Мираж, щата Калифорния, САЩ. Разположен в долината Коачела, той ще се състои от 15 къщи, предаде technews.bg.


Домовете ще имат слънчеви панели, ще са построени от устойчиви на атмосферни влияния материали и се очаква да имат минимално въздействие върху околната среда, тематичният портал Inhabitat. Предполага се, че подобни къщи ще представляват интерес за хора, които са „екологично настроени“.


„Това ще бъде първата материализация на нашата визия за бъдещето на жилищата – изградени бързо, достъпни, устойчиво и годни да насърчат околните общности с положителна динамика“, казва Алексей Дубов, съосновател и главен оперативен директор на Mighty Buildings – строително-технологична компания, която ще строи в партньорство с разработчика Palari Group.


Проектът на стойност 15 милиона долара ще използва система от панели, отпечатвани на 3D принтер. Тя е разработена от Mighty Buildings, която твърди, че технологията елиминира 95% от строителните отпадъци.


За да подобрят качеството на въздуха, дизайнерите са решили да интегрират в домовете климатична система с елементи на изкуствен интелект, която пречиства вътрешния въздух от патогени, замърсители, миризми и алергени.


Други еко-екстри на домовете ще включват локално филтриране на водата и „циркадно осветление“ (осветление, съобразено с естествения ритъм на сън и будуване). Що се отнася до енергията, слънчевите панели ще генерират достатъчно за захранване на целите къщи – с опция за добавяне на батерии от типа Powerwall и зарядни устройства за електромобили.


Площта на всяка къща ще е около 130-150 квадратни метра. Вътре ще има по три спални, две бани и зона за гости с допълнителни две спални и една баня.


„3D печатът ни позволява да строим по-бързо, по-здраво и по-ефективно, което го прави неразделна част от нашата платформа за рационализиране на процеса на домашно строителство, съсредоточена върху устойчивостта“, коментира Базил Стар, основател и главен изпълнителен директор на Palari.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци