Свързани новини

25.05.2021 09:30

Биткойн изгуби над ½ си цена от април

Видян 1752 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В неделя Биткойн стигна до най-ниската си точка от доста време насам - $31 227, което е по-малко от половината от стойността на криптовалутата от нейния пик на 14 април - $64 895,22. Атаката, която Китай започна в средата на миналата седмица, а САЩ продължи, се отрази и на другите криптовалути: Ether падна със 17% до $1905. Dogecoin се срина с 60%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 иВан Гог-ов 25.05.2021 12:16

    През 2012г. един биткойн струваше само $12. А както пише в статията: "стойността на криптовалутата e стигнала до нейния пик на 14 април - $64 895,22." Което означава,че през месец Април 2021 г. един 3-4 стаен нов апартамент, 120 кв. най-скъпите столични квартали, в кв.Изток и кв. Лозенец е струвал около 4 биткойна ?!?! Дето баба ми навремето викаше :WOW !!! А сега след като биткойна се сгромоляса на 50% същия апартамент вече струва цели 8 биткойна !?!Вече не се знае до къде стига нормалното и от къде започва тихата в начало лудост в тези криптовалути. С един, единствен днешен биткойн, обезценен на половина, можеме да си напазаруваме 2 броя чисто нови, последен модел, икономични западноевропейски, корейски или японски автомобили или чешки шкоди.А и ще трябва да ни върнат и ресто от изхарчения един ,единствен бит-койн! :-). Спрямо 2012 г. цената на един биткойн се е вдигнала през Април 2021,точно 5408 пъти, което прави повишение с 540,800%(петстотин и четиредесет хиляди и осемстотин процента!?!? В тази напълно необяснима, явно умишлено завишена в астрономически величини, стойност няма нито логика, морал, нито икономическа коректност и каквото и да било икономическо обяснение.Най-логичното обяснение е, че днешния финансово-икономически свят страда от акутна финансова шизофрения,мегаломания, параноя и социопатия едновременно! Такова финансово "чудо" никога не е имало до сега на Света от както съществуват парите, т.е. от около 2572 години до днес!Най -близкото,като налудничави в цифрови размери сравнение е с т.н. Ваймарска хиперинфлация с германските марки през 1923 г.Когато един щатски долар се е разменял срещу 4,200,000,000,000 ( 4,2 трилиона!) германски марки! Та и с криптовалутите е същата работа, само че сега реципрочно всички световни валути са се "обезценили" и то 'астрономически', спрямо тези пръкнали се от виртуалната 'нереалност", невидими и реално не съществуващи "фиатни инструменти".Които се намират някъде в неизвестността в интернетното пространство. Ами ако по някаква причина спре тока за месеци или години, какво става с криптовалитите? Дедо ми казваше: "ОкО да види, рЪка да пипне!"

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви