Свързани новини

27.04.2021 14:42

Бил Гейтс каза „НЕ“ за отварянето на патентите за ваксините

Видян 5123 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Предложението за отмяна на патентни ограничения за ваксините срещу Covid-19 е отхвърлено от Бил Гейтс, който каза, че не вярва, че интелектуалната собственост има нещо общо с продължителните глобални усилия за овладяване на пандемията, предаде RT.

Ваксините, разработени от фармацевтични гиганти като Pfizer и Moderna, се радват на глобална защита съгласно Световната търговска организация (СТО). Предвид недостига на лекарства, идват все повече призиви от страни като Индия и Южна Африка, международни организации за помощ и общественици, компаниите да се откажат от тези защити, за да могат по-бедните страни да получат по-добър достъп до лекарствата.

Въпреки това, една от водещите фигури в глобалната кампания за ваксинация, Бил Гейтс, очевидно вярва, че това е лоша идея. На въпроса на Sky News ’Sophy Ridge дали премахването на защитите на интелектуалната собственост от рецептите за ваксини би било полезно, основателят на Microsoft отговори с категорично„ Не “.

Това, което задържа нещата в този случай, не е интелектуална собственост. Не е като да има някакъв празен завод за ваксини, с одобрение от регулаторите, който прави магически безопасни ваксини. Знаете ли, трябва да направите изпитание за тези неща. Всеки производствен процес трябва да се разглежда по много внимателен начин “, обясни той.

Гейтс цитира опита на своята фондация в подпомагането на организирането на производството на ваксини в развиващите се страни като Индия и каза, че фактът, че бедните държави имат шанс да получат доставки от богатите, веднага щом имунизират собственото си население, е налице.

 „Обикновено в глобалното здраве отнема десетилетие между постъпването на ваксината в богатия свят и попадането в бедните страни“, отбеляза той.

Както Гейтс, така и неговата фондация са дългогодишни защитници на защитата на интелектуалната собственост, а сега критиците обвиняват Гейтс, че умишлено губи възможност да помогне за преструктуриране на начина, по който интелектуалната собственост работи за въпроси от по-голямо обществено благо. Механизмът Covid-19 ACT-Accelerator, подкрепен от Фондация "Бил и Мелинда Гейтс", има посочена цел да осигури "равен достъп" до инструменти против Covid - но той също така зачита изключителните права на интелектуална собственост.


 ©YouTube / GatesFoundation


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 20.11.2021 19:16

    Бил Гейтс бил лош щото дава милиони за ваксинация на бедни страни.Де го Путин или руски някой си олигарх да помогне,а???Някой да е чул??

  • 002 Апостол 28.04.2021 13:43

    Не е за пари.Глобалния елит притежава и управлявя финансите на целия свят. По-скоро е за да се прави само ваксина с определени съставки за манипулация на РНК.Иначе се губи смисълът на "ваксинацията",а именно намаляване на населението чрез предизвикване на патологични мутации в организма.

  • 001 Anonimen 27.04.2021 14:49

    Лъснаха алчните мръсни апетите на лайнари като педала Гейтс. Значи всичко се прави с цел печалба, а не с измислената му теза, че бил загрижен за човечеството. Линч за такива боклуци!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец