02.10.2008 11:49

NeoPwn: хакерска версия на FreeRunner

Видян 2434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако търсите по-тъмни начини да се възползвате от използваната в Neo Freerunner Linux дистрибуция, NeoPwn е вариантът именно за вас. Фирмата-разработчик лансира телефона на OpenMoko с модифицирана зареждаща програма плюс набор от допълнителни хардуерни модули като "първата в света дистрибуция за тестване на мрежи чрез мобилен телефон". Казано с по-прости думи, това е хакерска модификация на FreeRunner, с която например можете да разбиете WEP защитата на Wi-Fi мрежи за броени минути, без да се нуждаете от каквото и да е - освен от телефона във вашия джоб. Което впрочем достатъчно логично подсказва, че на WEP вече му е време за пенсия, но това е съвсем друг въпрос...


Трябва да отбележим, че всъщност се използват в голямата си част вече съществуващи инструменти от категорията на BackTrack Linux, Metasploit и Aircrack, което - стига да се намери копие на използвания фърмуер - прави възможна употребата и на самия "оригинален" FreeRunner за такива цели. За тези, които предпочитат да не се ровичкат собственоръчно, обаче остава вариантът да се сдобият с "готов за употреба телефон, използващ пълна специализирана Linux дистрибуция за тестване на мрежи"; просто разопаковате кутията и след секунди сте готови да хаквате. Липсата на QWERTY клавиатура е компенсирана от разнообразни автоматизирани скриптове, диалогови прозорци и меню от типа "посочи и хакни".


Устройството ще се предлага в различни окомплектовки с цени между $80 и $1000 - в зависимост от това от какъв допълнителен хардуер и софтуер ще се нуждаете (например ще се наложи да купите външна WiFi карта (поддръжката на такива обаче е смайващо широка), тъй като компонентите на Freerunner не поддържат следене на пакетите или модифициране на съдържанието им).


Продажбите на NeoPwn започват още следващия месец. Предлага се и по-голяма версия, предназначена за употреба на свръхпортативни ноутбуци като EEE PC, наречена Infiltrator.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и