Свързани новини

18.04.2021 19:34

Mercedes взема най-доброто от Tesla и Ferrari за своя ел. седан EQS

Видян 4655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неотдавна германската автомобилна група Volkswagen AG предизвика смут със своята шега относно промяната на името на американското звено на Voltswagen. Daimler AG направи подобно нещо, но в случая се оказа, че концернът не се шегува.

Като част от плана на компанията за повишаване на пазарната ѝ стойност чрез разделяне на бизнеса с камиони и марката за луксозни автомобили, германският автомобилен производител възнамерява да промени корпоративното си име на Mercedes-Benz, съобщава investor.bg.

Тази седмица първият ръководител на компанията, който не е от Германия, Ола Калениус, показа, че концернът от Щутгарт предлага много повече от чисто козметични промени, пише Крис Брайънт за Bloomberg.


По време на лъскавата мултиконтинентална дигитална презентация 51-годишният швед представи новия премиум електрически седан EQS, изграден върху специална платформа за електромобили. Луксозното превозно средство може най-накрая да представи на света достоен конкурент на Tesla Inc. и на новите участници в надпреварата за лидерство в сегмента като Lucid Motors Inc., Nio и Xpeng.

Няколко часа по-късно Daimler обяви печалба за първото тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите, подкрепена от силното търсене на автомобилите с марка Mercedes в Китай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни