01/03

Свързани новини

04.03.2021 22:24

Първи снимки на яхтата на Абрамович – най-скъпата в света

Видян 7377 пъти | Коментари 2
Гласували 10 рейтинг: 2.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Появиха се първи снимки на яхтата Solaris на милиардера Роман Абрамович, съобщава Forbes. Според източници, близки до изданието, гигантската лодка струва близо 450 милиона евро и се строи в германската корабостроителница Lloyd Werft, предаде special.bg. Ето какви подробности още са известни.

През 2010 г. същата компания създаде за собственика на „Челси“ 115-метровата експедиционна яхта Luna. Тя обаче бързо омръзна на милиардера и той я продаде на частния инвеститор Фархад Ахмедов. Към момента Роман Абрамович е горд собственик и на яхтата Eclipse с дължина 162.5 метра.


 


Няколко думи за Eclipse

Eclipse разполага с две хеликоптерни площадки, три стартови лодки и мини-подводница, която може да се потопи на дълбочина 50 метра.

Тя има четири дизелови двигателя и развива максимална скорост от 22 възела, което е с еквивалент 40 километра в час. Според непотвърдена информация на кораба има специална защита срещу фотоапаратите на папараците. Става дума за лазер, който засича електронните и светлинните сензори в цифровите камери, и след това осветява снимката така, че на нея да не може да се види нищо.


 


Какво знаем за Solaris

За яхтата Solaris е известно, че предстои да бъде пусната на вода – вероятно през първата седмица на март, тъй като по нея още не всичко е завършено. Но от Абрамович и неговите гости ще може да се използва едва през септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.03.2021 08:42

    В миналото човека е бил доста беден и сега избива комплекси, разбираемо е. Да се моли да не почне да разпродава и да се върне в началния момент, много такива има

  • 001 Anonimen 05.03.2021 07:57

    Дрисльо, видял се с пари.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци