Свързани новини

28.02.2021 08:22

Над 1 млн. коли в София, над средното сме за ЕС

Видян 2567 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

8 автомобила на 10 възрастни в София или коефициент 0,8 отбелязва статистиката на общинското предприятие Софияплан, съобщи БНР. Това е повече от средното равнище за Ес от 0,5 или по 1 кола на двама пълнолетни. Само за 4 години от 2016 до 2020 г. ръстът в наситеността е 30%. За сравнение много от големите европейски градове имат нива на моторизация под 450 автомобила на 1000 души, се казва в доклада на София план за състоянието на транспортната инфраструктура в Столичната община. Той е изготвен в рамките на Програма за София - новият план за интегрирано развитие на СО за следващите 7 години. От доклада става ясно още, че процентът придвижване с автомобил в София продължава да расте, докато пътуванията с обществения транспорт намаляват.


Припомняме, че според гласуван тези дни от депутатите въпрос ще бъдат слагат ненужни и незаконни екостикери не само на автомобилите, но на всички пътни превозни средства в столицата, които ще се печатат в Демакс – семейната фирма на червения депутат Петър Кънев . По скандалната норма, която противоречи на закона за движение по пътищата, даже новите коли, които до 3 г. са освободени от прегледи също противозаконно ще минават през него. А цената на услугата се очаква да се удвои заради ненужните лепенки, които ще съдържат вече известна на МВР и общинските власти информация, която те имат в електронните си регистри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.02.2021 09:01

    Има решение на проблема с колите и той е държавно дотиране на цените на билетчетата. В Букурещ например, пътуване с автобус, трамвай и тролейбус струва 1,30 леи - 50 ст. Да не споменавам за символичните цени на картите, които са безплатни за пенсионери и почти безплатни за ученици и студенти.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв