Свързани новини

16.02.2021 10:45

Киносалони отдават под наем екраните си на геймъри

Видян 2672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Симпатичната Юи-Жонг Лий и трима нейни приятели седят в празен киносалон с 200 места и играят видео-игра на гигантския екран. Докато младата жена „разстрелва” своите игрови противници с безжичния си контролер, звукът гърми в тъмната зала, тътнейки от многобройните високоговорители на киното, предаде technews.bg.


„Качеството на звука е невероятно”, казва 25-годишната студентка пред BBC. „Звукът от изстрелите е толкова жив и разтърсващ, а когато нещо полетя директно към мен от екрана, дори изкрещях”. Лий и нейните приятели продължават да играят в салона, който е един от многото на най-голямата южнокорейска кино верига CGV. Младежите са наели екрана за два часа.


Много кина по цял свят имат този проблем – заради ограниченията поради коронавируса са затворени или пък могат да работят на 50% или 30% капацитет. Съответно много по-малко филми се излъчват в изкушение на киноманите. Някак CGV е стигнала до идеята да предложи своите салони под наем на геймърите – нов поток от приходи.


Южнокорейската кино-верига е решила, че до 18:00 ч. може да даде салона под наем на до четирима души за период от два часа за около 90 долара. После цената нараства до 135 долара за двата часа. Потребителите трябва да носят със себе си своите конзоли, игри и контролери.


Наетите аудитории имат между 100 и 200 места. За сравнение, билетите за излъчване на филм в CGV струват по около 12 долара всеки.


Така зала със 100 места, наполовина запълнена за прожекция, би донесла приходи от 600 долара, нараствайки до 1200 долара за 200-местна зала при 50% капацитет.


Но проблемът не е само в приходите от наполовина запълнен салон – много хора се боят да ходят на обществени места и самият брой на прожекциите е намален. При това положение CGV, макар и да не печели никъде кой знае колко от геймърите, си осигурява известен допълнителен доход.


Служителят на CGV Сеунг-Во Хан предложил идеята, след като се замислил, че филмите и видео-игрите имат доволно много прилики. „Когато мислех как да се възползвам от празните кинопространства, забелязах, че в днешно време игрите могат да се похвалят с отлична графика и добре структурирани истории – точно като филмите”, казва той. „И двата вида развлечение имат аспект на разказване на история. Ако някой може да се наслаждава на гледане на филм в киното, то навярно може да се забавлява и да играе игра”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на