Свързани новини

12.02.2021 11:22

Какви книги чете Бил Гейтс?

Видян 2746 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
„Попитах моите учители кои са любимите им книги и си прокарах път през списъците, които ми дадоха“, казва основателят на Microsoft Бил Гейтс, чиято нова книга е „Как да избегнем климатично бедствие“.



Какви книги има на нощното Ви шкафче?


"Безкрайна шега". Моята мисия е да прочета всичко, което е написал Дейвид Фостър Уолъс, и бавно си проправям път през всичко останало, преди да стигна до това. Имам и копие на "Проблемът с три тела" от Лю Циксин, роман, който имах намерение да прочета от известно време.

Коя е последната страхотна книга, която сте прочели?


Много ми хареса новата книга на президента Обама. Беше очарователно да чета за моменти, когато се е борил със съмнението в себе си и как се е справил с него. Той е честен за това къде би могъл да направи нещата по различен начин, като се възползва от миналото. Той има ниво на откровеност и саморефлексия, което не е толкова често срещано сред лидерите. Бях изненадан, че Обама представя работата като по-малко луда, отколкото винаги съм си представял.

Има ли класически романи, които едва неотдавна сте прочели за първи път?


Склонен съм да чета нови книги по история или наука или по-новите издания, които препоръчват приятели или колеги. Спасителят в ръжта обаче е един от любимите ми от средното училище. Първият път, когато го прочетох в осми клас, си помислих, че това е просто забавна история. Тогава някой ми обясни, че има по-дълбоко значение, което още не бях разбрал за книгите. Веднага го прочетох отново, само за да мога да опитам и разкрия скритите теми.

Коя е Вашата любима книга, за която никой друг не е чувал?

"Бизнес приключения" от Джон Брукс, колекция от неговите статии в Ню Йорк за бизнеса от 60-те години. Въпреки че светът се е променил много през последните 50 години, прозренията на Брукс продължават да съществуват и днес. Уорън Бъфет ми даде назаем своя екземпляр преди години и ми каза, че това е любимата му бизнес книга. Сега е и моята любима.


Източник: The New York Times


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…