Свързани новини

27.01.2021 14:52

Китай тества за К19 с анални тампони

Видян 6684 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пекин използва анални тампони, за да тества жителите си за коронавирус, метод, който според експертите е по-точен и увеличава шансовете за откриване на вируса, предаде ДейлиМейл.


За да се вземат тестови проби, тампонът трябва да се вкара около три до пет сантиметра в ректума и да се завърти няколко пъти.


След завършване на движението два пъти, тампонът се вади, преди да бъде поставен в контейнера за проби. съобщава се, че цялата процедура отнема около 10 секунди.


От 17 януари над три милиона жители в три района на Пекин са направили тестове за коронавирус в опит да спрат заразата, съобщиха властите.


Анални тампони се използват в Китай за тестване на коронавирус от миналата година, но методът се използва главно в ключови групи в карантинните центрове поради неудобството му, според китайски експерт за контрол на заболяванията.


В разговор пред държавната телевизия CCTV в събота Ли Тунцен от Beijing You'an Hospital каза, че следите от коронавируса се задържат по-дълго в ануса или екскрементите от пробите, взети с тампони от гърлото и носа.


„Открихме, че някои асимптоматични пациенти са склонни да се възстановяват бързо. Възможно е след три до пет дни в гърлото им да няма следи от вирус - отбеляза Ли.


„Но вирусът продължава по-дълго при пробите, взети от храносмилателния тракт и екскрементите на пациента, в сравнение с тези, взети от дихателните пътища.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.01.2021 15:14

    Китайците се оказаха твърде опасни извратеняци, след точковата социална с-ма сега и тази гнусотия...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.