Свързани новини

18.01.2021 10:12

Робот за сън помага на хората да се отпуснат

Видян 4158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изглежда много хора по света имат проблеми със съня – или поне така изглежда, ако съдим по пороя от предложения за технологии за по-добър сън, които дефилираха на изложението CES 2021, съобщава Technews.bg. Технологии за сън има за всякакви възрасти. Предприемачи и лекари са се обединили в създаването на продукти за неспокойни бебета, за възрастни, които не могат да се отпуснат достатъчно, за да спят, и за старци, които стават твърде често през нощта.

Датска компания Somnox е разработила „робот за сън”, който помага на хората да се отпуснат и да заспят с помощта на дълбоко дишане. Както други подобни устройства, роботът се свързва със смартфон приложение и пуска приспивна музика или бял шум. Направен е с формата на мека възглавница, която човек може лесно да гушка в леглото си.

Наречен „Изгрев”, един монитор за съня пък мери колко качествено спим. Джаджата тежи три грама и се монтира на брадичката, за да записва съня и да диагностицира сънна апнея (опасно състояние при хората, които хъркат, когато дишането спира за продължителен период от време).

Малкият монитор приляга на брадичката на човек, точно под устата, за да проследи хъркането, многократното събуждане през нощта и безсънието. Хората могат да използват системата у дома, вместо да отидат в център за сън.

Но амбициите на иноваторите не спират дотук. Едни от тях са измислили „смарт-легло”. Това е регулируемо легло, което служи като „команден център за интелигентния дом” и същевременно „уелнес технология”, съобщава Tech Republic. Ако се чудите какво значи това – легло, което може да командва целия „интелигентен доми”.

Приложението, което върви с кревата, се свързва с други интелигентни домашни уреди и им възлага задачи. Освен това леглото има вградена „звукова лента” – по същество аудио-колонка, която предлага музика за медитация и звукова терапия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат