Свързани новини

24.12.2020 12:45

Нов мост за диви животни прескача магистрала при Сан Антонио

Видян 2612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новопостроен мост за диви животни в Сан Антонио, САЩ, вече свързва двете части на местния лесопарк, които доското бяха разделени от магистрала. Мостът е проектиран така, че да служи и на хора, и на животни, съобщава greentech.bg. Създаден е с цел намаляване на конфликтите между човека и дивата природа по оживената магистрала. Според отдела за паркове и отдих на град Сан Антонио, мостът е най-големият по рода си в САЩ.


Шестолентовата магистрала, пресичаща парка Фил Хардбъргър, пречи на животните да преминат от едната страна до другата. Въпреки че има бариери, които пречат на животните да пресичат магистралата, има екземпляри, които все пак успяват да пробият. Това води до различни инциденти на магистралата, за съжаление неррядко фатални за самите животни.


Бившият кмет на Сан Антонио Фил Хардбъргър, на когото е наречен паркът, заяви в интервю, че животните в парка винаги са били застрашени от магистралата. „Въпреки че са поставени огради, животните пак преминават“, каза Хардбергер. „В момента това са шест ленти. [Департаментът по транспорт на Тексас] казва, че в крайна сметка скоро магистралата ще бъде с осем платна. Имали сме инциденти с автомобили и елени, както и с някои от по-дребните видове животни“.


Мостът вече се „използва“ от местните диви животни, които бързо са намерили ползата от новото съоръжение – още по време на строежа строителните работници са забелязали, че животните търсят начин да преминат от другата страна и бързо са се ориентирали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей