Свързани новини

08.05.2009 09:13

Ваксина против грип А готова до седмици

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американски изследовател, работещ по разработването на ваксина срещу грип А, съобщи, че се надява до две или три седмици тя да е готова за клинични лабораторни тестове, предаде БГНЕС.


Суреш Митал, професор в Университета на Пурдю, Северна Индиана, добави, че ваксината ще бъде готова за масово производство до няколко месеца. "Възнамеряваме да имаме ваксината готова до две или три седмици, за да започнем тестове върху мишки", заявява професорът във ветеринарното медицинско училище към университета. Той и сътрудниците му в Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията прилагат метод, разработен от изследователя за птичия грип H5N1, доусъвършенстван с изследвания за вируса на свинския грип H1N1. Учените използват класически вирус на хрема, за да пренесат гена на вируса H1N1 и да стимулират клетките да създадат антитела и защита на клетъчно ниво за борба на организма срещу мутациите на грипния вирус. Този "аденовирус е неспособен да се възпроизвежда и изглежда да провокира болест у човека", обяснява професор Митал. "Това е перфектният вирус за работа за ваксина против грипа". Създадената от учения ваксина против птичия грип е доказала ефикасността си при три различни разновидности, изолирани за период от 7 години.
Различни структури - обществени и частни - работят върху създаването на ваксина против свинския грип. СЗО съобщава последно за 2 371 души от 24 държави, заразени с вируса, и 44 смъртни случая от него. Най-новите държави, потвърдили случаи на заболяването, са Бразилия и Аржентина.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог