Свързани новини

19.11.2020 13:33

Руските космонавти бяха часове наред в открития космос

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков отвориха изходния люк на модула на Международната космическа станция, за да проверят нейната херметичност като част от космическа разходка, предава ТАСС. Първи в открития космос излезе Куд-Сверчков. Американските астронавти осъществяват поддръжката на руските членове на екипажа от борда на МКС.
 
Роскосмос излъчи директно излизането и престоя на космонавтите. Пряко предаване организира и НАСА. Роскосмос направи и пълна хронология на действията на космонавтите.

Руският екип простоя извън станцията 5,5 часа. Космонавтите бяха в скафандри "Орлан-МКС", единият от които имаше червени ленти (на Рижков), а другият - сини (на Куд-Сверчков). Предното излизане в открит космос е от 29 май миналата година.

Първата задача на космонавтите бе да проверят шлюзовата система на малкия изследователски модул. Те ще се опитат да отворят изходния люк, който не е бил отварян от 11 години. Космонавтите подмениха и панела на контролерите на потока от течности на системата за терморегулиране на модула Zarya. Друга задача, която те изпълниха бе превключването на антената на комуникационната система в скафандрите Tranzit-B от модула Pirs към модула за търсене и промяна на позицията на сензорите на устройството за контрол на налягането. Освен това руските членове на екипажа почистиха прозорците на модула "Звезда", предаде Сега.

Виж видео ТУК!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв