Свързани новини

12.11.2020 09:30

Българка е проектирала най-модерната хирургия в Европа

Видян 2926 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българката Ралица Йорданова, завършила архитектура в Германия, е в екипа, който проектира новата сграда на Университетската клиника в Хайделберг. Александър Детев се срещна с нея, съобщава dw.

313 болнични легла, 48 от тях - интензивни, разположени на 20,7 хиляди квадратни метра площ. Така изглежда новата сграда на Университетската клиника в Хайделберг, Германия, която отвори врати в началото на октомври. Българката Ралица Йорданова е сред архитектите, работили по проекта.


Ралица завършва 91. Немска езикова гимназия в София през 2003 година и заминава за Германия. Следва архитектура в Кайзерслаутерн, а след като се дипломира започва работа в едно архитектурно бюро в Щутгарт. Там само за три години и половина реализира над 50 проекта. “Работех по малки проекти - еднофамилни къщи, временни конструкции”, разказва тя. Участва и в създаването на павилиона на “Фолксваген” за Олимпиадата в Сочи и други различни интересни проекти.

През 2014 година обаче решава да се премести в по-голямо архитектурни бюро и така се озовава в “Tiemann-Petri Koch”, които имат богат опит в проектирането на болници, жилищни комплекси, спортни зали и други.

Ралица се включва в екипа, който работи по новата сграда на Университетската клиника в град Хайделберг, провинция Баден-Вюртемберг. “Общата площ е над 52 хиляди квадратни метра. Използваемата - около половината. Останалото са коридори, връзки и технически площи”, казва тя за проекта, който определя като “най-модерната хирургия в Европа”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.12.2020 17:15

    Алооо,идиотиии!! "РАЛИЦА ЗАВЪРШВА 91"???? ЗАЩО НЕ СЕ ГРЪМНЕТЕ,НЕГРАМОТНИЦИ????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей