Свързани новини

11.11.2020 16:49

VW дава €1 млрд. в Словакия, вместо у нас или в Турция

Видян 2570 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Поговорката „Двама се карат, третият печели”, се доказа, след като Volkswagen Group (VW) ще инвестира 1 милиард евро в своя завод в Братислава, столицата на Словакия, вместо да отвори нова фабрика в Турция, заяви изпълнителният директор на най-големия автомобилен производител в света по размер на продажбите Херберт Дийс. Припомняме, че и България се бореше за въпросния завод, а експрезидентът Плевнелиев до неотдавна твърдеше, че „още сме в играта”. Е, не сме. Заводът в Братислава сега сглобява SUV моделите Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8 и Porsche Cayenne, заедно с по-малкиде VW Up, Skoda Citigo и Seat Mii. Купетата за SUV Bentley Bentayga също се произвеждат във фабриката и се доставят до завода на марката в Крю, Англия. VW ще изгради нова поточна линия и нов сервиз за ремонти като част от разширяването на производствения капацитет, което ще струва близо 1 млрд. евро. По-рано VW планираше да открие завод близо до Измир, Турция, където да изгражда следващото поколение Passat и модела Skoda Superb, започвайки през 2022 г., с максимален годишен производствен капацитет от 300 хил. автомобила. Според новото решение двата модела ще бъдат произвеждани в Словакия.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.11.2020 09:44

    Браво за коментара.Допълвам,ЕВропа на няколко скорости,направо на всякакви скорости,и н а принципа всеки да се спасява поединично,т.е,няма ЕВропа отдавна.Лицемери и чиновници има само в Брюксел и джендъри с памперси.

  • 001 Нервнев 12.11.2020 12:11

    Никой инвеститор,няма да си постави милионите пред мощния "вентилатор" на днешните управляващи.Всички дядки,баби,т.нар. фактори в Брюксел знаят как се краде у нас,знаят,че българите са най бедни,но не им дреме."Движат" се куфарчетата по "магистралата" Брюксел,София, Брюксел,едни се радват,други у нас плачат,такъв е живота.Милионерите никнат като плевел след дъжд,възрастните хора които нямат пари за лечение си отиват от този свят и т.н.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци