Той сънува в облаците, готви любимия си кебап във въздуха и играе табла с вятъра. Хасан Кавал обича небето повече от всичко и затова рядко се задържа на земята.


Аладин и вълшебното килимче, червеното наметало на Супермен или Хари Потър и Рон със старата кола на семейство Уизли. С магия те се откъсват се от земята и полетяват във въздуха. Но за 29-годишният парапланерист Хасан Кавал не са нужни суперсили, за да полети с диван, да сложи пантофи и да гледа любимия си анимационен филм, а на следващия ден да поспи в обедната си почивка, докато бреговете на Анталия са 1000 метра под нощната му лампа.


„Още от малък тайно си мечтаех да летя и си мислех, че най–лесният начин за това е парапланеризмът. Но животът ме завъртя, работих като готвач в Кебаб ресторант и едва когато станах на 21, реших да напусна работа и да се науча да летя. В началото бях толкова развълнуван, че дори не усещах страха“, казва Хасан Кавал, предаде бТВ.


И така преди осем години Хасан за първи път докосва небето и се впуска във своите въздушни приключения.


„Ако можеш да летиш, си свободен, а да докоснеш небето - е свобода за мен. А когато добавиш малко облаци в храната си, тя със сигурност е по-вкусна“, споделя Хасан Кавал.


За Хасан парапланеризмът е кауза, той иска да покаже на все повече хора, че