Свързани новини

29.04.2009 13:05

"Сименс" увеличи чистата си печалба с 2,5 пъти

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чистата печалба на концерна "Сименс" през второто финансово тримесечие, което завърши на 31 март 2009 г., е достигнала 1,013 милиарда евро в сравнение с 412 милиона евро, спечелени за същия период на миналата година. Печалбите на концерна са нараснали 2,5 пъти, предаде БГНЕС.


Операционната печалба на "Сименс" за януари-март е нараснала с 43% до 1,84 милиарда евро в сравнение с 1,29 милиарда евро за същия период на миналата година. В съобщението на "Сименс" се казва, че печалбата е нараснала благодарение на съкращаването на разходите и увеличаване на търсенето на трансформатори, вятърни турбини и медицинско оборудване. Приходите на концерна са нараснали с 4,8% до 18,96 милиарда евро. Но обемът на получените поръчки през миналото тримесечие, които са свидетелство за бъдещите приходи, се е свил с 11% до 20,86 милиарда евро.
Ръководството на концерна не разчита на значително подобряване на икономическата ситуация в близко време и планира да преразгледа системата за доставки с цел намаляване на разходите и повишаване на доходността. "Сименс" възнамерява да съкрати броя на доставчиците и да въведе централизирана система на доставки на суровини и компоненти. Капитализацията на концерна от началото на годината е спаднала със 7,9% до 44 милиарда евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален