Свързани новини

18.09.2020 13:01

Авиокомпания пусна седемчасов полет заникъде

Видян 1742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Преди пандемията, много от нас гледаха на летенето просто като метод за придвижване от една дестинация до друга възможно най-бързо.
Но на фона на глобалните ограничения, пътниците мечтаеха не само за отдалечени дестинации, но и за самото летателно изживяване - от тръпката на излитането до несравнимите гледки към Земята от прозореца на кабината.


Именно така се раждат „полетите до никъде“ - въздушно пътуване, което се извършва чисто с цел пътуване, а не дестинация.
Доказвайки колко популярни са те сега, забележителният полет до никъде, предлаган от Qantas, се разпродаде в рамките на 10 минути, според авиокомпанията, с пътници, нетърпеливи да излязат в небето по времето, когато Австралия заземи почти всички международни полети, като плати премия.



Австралийската авиокомпания обяви нов седемчасов полет без прекъсване над страната за хората, на които им липсва летенето със самолет.

Тъй като по-голяма част от границите на Австралия все още са затворени заради пандемията от COVID-19, на 10 октомври Боинг 787-9 Дриймлайнър (Boeing 787-9 Dreamliner) ще излети от Сидни за специален панорамен полет заникъде.

Ниският кръгов полет ще премине над голямото скално образувание Улуру, Големия бариерен риф и пристанището в Сидни, преди да се приземи обратно. Само преди шест месеца не можехме да си представим, че няма да можем да скочим на самолета и да посетим близки си в друг щат или да отидем на почивка в чужбина, каза главният изпълнителен директор на Куонтас Алън Джойс.

Австралийската потребителска служба обяви тази седмица първия си доклад за последиците от COVID-19 за вътрешните полети. През април тази година ограниченията за пътувания са довели до 95 процента спад на пътниците спрямо същия период миналата година. Маршрутът между Сидни и Мелбърн, който беше вторият по натоварване летателен коридор в света, отчита спад на пътниците от 742 хил. през април 2019 на 17 хил. през април 2020 г.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци