Свързани новини

15.09.2020 16:33

Още само 8 години продажби на коли с бензин и дизел

Видян 3245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомобили с двигатели с вътрешно горене не трябва да се продават след 2028 година, твърди германският клон на Грийнпийс (Greenpeace), цитиран от ДПА и БТА.


Екоорганизацията се позовава на резултатите от проучване, насочено върху прилагането на Парижкото споразумение за климатичните промени.


Освен това всички превозни средства, задвижвани с бензин и дизел, трябва да бъдат забранени по европейските улици до 2040 година, настояват от Грийнпийс.


Организацията отбелязва, че докато емисиите от парникови газове напоследък за премахнати от повечето икономически сектори, то вредните емисии от транспорта остават. Грийнпийс припомня, че равнището им е с 28 процента по-високо спрямо 1990 година.


Това проучване показва, че сме длъжни да се откажем от двигателите с вътрешно горене по-бързо, отколкото си мислехме по-рано, намалявайки значително броя на автомобилите, каза говорителят на Грийнпийс в Германия Бенямин Щефан.


Организацията препоръчва да се разшири мрежата на обществения транспорт и инфраструктурата за колоездачи, за да се предоставят алтернативи на шофирането.


Тези, които все още промотират двигателите с вътрешно горене, пренебрегват последиците от климатичната криза и глобалната динамика на автомобилния сектор, заяви Щефан. Той призова автомобилопроизводителите да погледнат сериозно на климатичните промени, основавайки бизнес моделите си на намиране на решения.


С Парижкото споразумение през 2015 година световните сили се споразумяха  да работят за това глобалното затопляне да остане доста под 2 градуса по Целзий, или в идеалния случай под 1,5 градуса по Целзий, спрямо доиндустриалните равнища.


Подкрепата за ключовата германска автомобилна промишленост неотдавна бе предмет на оживени дискусии. Автомобилопроизводителите поискаха субсидии за купувачите, които да им помогнат да преминат през коронавирусната криза. Това предизвика недоволството на екологичните организации, припомня ДПА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв