Свързани новини

09.09.2020 11:09

1% гаф: Как проста, но фатална математическа грешка на US експерти хвърли света в паника

Видян 2618 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Източник: RT

От Малкълм Кендрик, лекар и автор, който работи като личен лекар в Националната здравна служба на Англия. Неговият блог може да се прочете тук.

През февруари американският ковид гуру Антъни Фаучи прогнозира, че вирусът е „близък до тежък грип“ и следователно ще убие около 0,1 процента от хората. Тогава прогнозите за смъртността по някакъв начин се смесиха, за да изглеждат десет пъти ПО-ЛОШИ.

Когато премахнете всичко останало, причината за блокирането идва от една цифра: един процент. Това беше прогнозата, че Ковид, ако не бъде спрян, ще убие около един процент от нас.

Може да не мислите, че процентът е огромен, но един процент от населението на света е 70 милиона души - и това е много. Това би означавало 3,2 милиона загинали американци и 670 000 британци.

Но откъде идва тази цифра от един процент? Може да ви е трудно да повярвате, но тази цифра се появи по погрешка.

Първо, има Коефициент на смъртност от инфекция (IFR). Това е общият брой на хората, които са заразени, и броят на умрелите. Тази цифра включва тези, които изобщо нямат симптоми или само много леки симптоми - тези, които са останали вкъщи, кашляли са малко.

Има и Коефициентът на смъртност на случаите(CFR). Това е броят на хората, страдащи от сериозни симптоми, които вероятно са достатъчно болни, за да бъдат в болница. Ясно е, че хората, които са тежко болни - „случаите“ - ще имат по-висока смъртност от заразените, много от които нямат симптоми. Казано по-просто - всички случаи са инфекции, но не всички инфекции са случаи.

Което означава, че CFR винаги ще бъде далеч по-висок от IFR. При грип CFR е около десет пъти по-висок от IFR. Изглежда, че Covid има подобен дял.

Ясно е, че не искате да смесвате тези цифри. По този начин вие или бихте надценили, или диво подценили въздействието на Covid. Но смесването на тези цифри, те го направиха.

Грешката започна в Америка, но не свърши дотук. В здравеопазването САЩ са кучето, което маха с опашка. Цифрите, които измислят, се използват в световен мащаб.

На 28 февруари 2020 г. излезе редакционна статия от Националния институт по алергии и инфекциозни болести и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Публикувано в New England Journal of Medicine, редакционната статия заявява: „... общите клинични последици от Covid-19 в крайна сметка могат да бъдат по-близки до тези от тежък сезонен грип.“


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.10.2020 21:05

    Fauchi trqbva da byde prispan s injekciq I sled tova izgoren na pone 800C I pepelta mu da byde razprasnata v kosmosa...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец