Свързани новини

21.07.2020 10:04

100 г. не използват готово метро в Синсинати

Видян 1979 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 И до днес Синсинати остава дом на най-голямата неизползвана система на метрото в света, с над две мили празни тунели. Инженерите, които инспектираха тунелите, неотдавна ги определиха като намираще се в "много добро състояние", пише atlasobscura.


Градът остава разделен на две -  в западната част се е установила градската католическа работническа класа, а  източната страна е предпочитана от по-заможните учени и индустриалци, свити в анклави с имена като Indian Hill.


Простите пътувания от предградията на Синсинати до центъра на града могат да отнемат час или повече с автомобил. Сто хиляди коли и камиони на ден задръстват и двете посоки на път I-75, много от тях се насочват към други градовете в Охайо.


Преди 100 години автомобилът все още е в начален стадий на развитие и градовете търсят начини да прехвърлят нарастващото си население от работните места в центъра на града до зараждащите се предградия. Няколко градове в Средния Запад, включително Питсбърг, Синсинати и Детройт, преминаха през емисиите на облигации, така че да започне строителството на метро със ситеми, подражаващи на успешния град Ню Йорк, който започва да движи влакове под земята през 1904 г.


Според източници, това което е спряло напредъка на метрото, се е случило над земята, в офиси, където политиците сключват задкулисни сделки и смели обещания, които рядко се реализират. Намесата на САЩ в Първата световна война още повече усложнява нещата, точно когато започва изграждането на метрото в Синсинати, което промени нуждите на нацията и пренасочи ресурсите.


След това „светът се промени толкова много, толкова бързо след войната“, казва Мекленборг. Автомобилът се беше укрепил здраво, както и предградията, далеч от центъра на града.


В средата на 1920-те превишаването на разходите, грешките в строителството, щетите върху собствеността и политическото финализиране  затварят метрото в Синсинати завинаги, с вече изградени 2,2 мили тунели в някогашното старо корито на Маями-Ери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Коце Пуси Маца 26.07.2020 00:54

    Действително,ако се съди от фотографията, Синсинатското метро изглежда в супер перфектен вид.Чистичко,добре подържано,предполагам ,че вътре ухае на свежи ,току що набрани теменужки .Просто само да си купиш тикет и да се насладиш на едно незабравимо удоволствие! Също така освен,че е едно от най-старите "метра" на света ,ако се съди по дължината му ,написана в статйката,а именно цели 2,2 мили,май ще се окаже и най-дългото метро на света.Интересно за тази си дължина колко ли спирки има това перфектно запазено и напълно готово за използване метро?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв