Свързани новини

17.07.2020 11:09

Катар строи 16 устойчиви плаващи хотела

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато продължава изграждането на международния стадион в Лусаил, Катар, страната, която ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г.усилено се готви и за натаняването на тълпите хора, които се очаква да посетят спортното събитие, предаде Greentech.bg. Големият брой фенове, пътуващи до Близкия изток, за да се насладят на футболното състезание, ще се нуждаят от места за нощуване. Като се има предвид нарастващото безпокойство относно изменението на климата и екологичната цена на туризма, устойчивостта е от първостепенно значение.


Финландската компания Admares е проектирала серия от „плаващи“ хотели, които ще “седят” върху повърхността на водата само на 15 минути път от новия стадион. Докато 16-те структури ще бъдат проектирани да плават край бреговете на остров Кетайфан на север в Персийския залив, сградите ще могат да бъдат използвани отново и премествани на други крайбрежни места за други цели и други събития.


Всяка сграда ще бъде висока четири етажа и ще е с размер приблизително 72 метра на 16 метра. Всяка от структурите ще съдържа 101 стаи за гости, ресторант и лаундж бар. За разлика от другите плаващи помещения, плаващите хотели ще изискват значително по-малка водна дълбочина и няма да се нуждаят от голяма пристанищна инфраструктура – те ще са много по-малки от круизен кораб. След като Световното първенство приключи и феновете се разотидат, сградите могат да бъдат разглобени и използвани повторно на други крайбрежно място с дълбочина на водата 4 метра.


Модулните хотели със сигурност са в крак с цялостната архитектурна тема на Световната купа през 2022 година. Стадионът в Катар ще разполага с ефективна енергоспестяваща система със соларни „балдахини”, изградени за контрол на температурата и производство на енергия за стадиона и околните сгради. Подобно на хотелите и стадионът ще може да бъде повторно използван: седалките ще бъдат премахнати, а пространството ще се използва като читалище и общностен център, където ще има и магазини за пазаруване, заведения за хранене, спортни, образователни и здравни заведения.


Изображение: ADMARES



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион