Свързани новини

17.04.2009 16:08

General Electric с 40% по-малка печалба за тримесечието, General Motors иска помощ

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

General Electric Co. (GE) е регистрирала свиване на печалбите след приключване на първото тримесечие на текущата година с 40% в сравнение със същия период на миналата година, се казва в комюнике на компанията, предаде БГНЕС.


Чистата печалба за януари-март е достигнала 2,9 милиарда долара, или 26 цента на акция, срещу 4,47 милиарда долара, или 43 цента на акция, година по-рано. Анализаторите, анкетирани от FactSet Research, са прогнозирали, този показател на равнище от 22 цента на акция. Приходите за четиримесечието са намалели с 9% до 38,41 милиарда долара от 42,23 милиарда долара през първото тримесечие на 2008 г. Приходите от финансови услуги (поделението GE Capital) са се съкратили с 20% за първото тримесечие на фона на кредитната криза и колапса на ипотечното кредитиране. Доходите на компанията в енергийната инфраструктура са скочили с 19%, а в технологичната – с 6%. Компанията е изпълнила плана за дългосрочно дългово финансиране за 2009 г. с 93%, паричните средства и техният еквивалент достигат 47 милиарда долара. Обемът на поръчки остава стабилен и достига 171 милиарда долар. "Демонстрираме добри резултати и обемът на поръчки остава стабилен", заяви ръководителят на компанията Джефри Имелт.


Американският автомобилен гигант Дженерал мотърс има нужда от допълнителна финансова помощ в размер на 5 милиарда долара, заяви неговият президент Фриц Хендерсън, уточнявайки, че засега е рано да се говори за евентуално съгласие на Вашингтон за отпускането на тези пари, предаде АФП. Според Хендерсън преговорите със синдикатите и кредиторите на концерна продължават. Вашингтон е дал ултиматум на на Дженерал мотърс до 1 юни да се договори с кредиторите за реструктуриране на дълга от 28 милиарда долара и със синдикатите за финансиране на здравното осигуряване на пенсионерите на концерна, за да се надява, че ще избегне фалита.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се