Свързани новини

26.05.2020 16:40

Руската ваксина работи, 24 000 се записаха за US версията

Видян 2306 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представената в понеделник руска ваксина срещу коронавирус е успяла да създаде антитела в някои от 19-те учени, които първи я изпробваха сред хората след успешните изпитания върху животни, предаде федералният канал НТВ. Това значи създаване на имунитет към разпространения в Европа щам на К19. В същото време 24 000 души от над 100 държави, включително и руснаци, са се записали за човешките изпитания на американската ваксина, която първа от няколкото варианта, по които се работи в най-технологичната страна в света, стига до този етап. Това са хора на възраст от 20 до 45 години. За да тръгне в производство препаратът, той трябва да получи одобрение от Белия дом, след като мине одобрението на Министерството на здравеопазването на САЩ и съответните държавни агенции, в чийто ресор е контролът над медикаменти.


Докато трае процесът по изпитанията и одобренията на ваксините, които трескаво се подготвят в лабораториите и очакват официлизирането си от властите, руският академик Рахим Хаитов - главният епидемиолог на Кремъл, съветва хората да използват имуностимулиращите продукти, които са налични. А есента да си направят противогрипни ваксинации, най-добре още през септември, към което се присъединява и членът на борда на СЗО и съветник на здравния министър на Италия проф. Валтер Ричарди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Жик Так 26.05.2020 21:25

    Гаварит Масква: Российската ваксина работи! Ама понякога... Панимаете ли как работи дезинформацията, поднесена ни от монголите и декламирана от малоумната ни жълтопреса - уж работи, ама малко и даже и в хамерика правят изпитания и италианския министър е съгласен... една лъжа, поднесена с две истини е приемлива лъжа за стадото

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв