Свързани новини

17.05.2020 08:45

Седанът с неубиваема батерия атакува Европа

Видян 2174 пъти | Коментари 19
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайската компания BYD обяви, че пуска на пазара в Европа електрическия си премиум-седан Han EV. Моделът е получил „неубиваема“ батерия Blade Battery, като може да се похвали и с впечатляваща динамика – 3,9 секунди от 0 до 100 км/ч, предаде automedia.investor.bg.

Продажбите на BYD Han EV в Китай стартират в края на юни, като електромобилът ще се предлага в 3 версии. Базовата предвижда един електромотор (222 к.с. и 330 Нм), като той ще бъде поставен на предната ос. Батерията с капацитет 65 кВт/ч осигурява пробег от 506 км по стандарта NEDC.

Средният вариант ще има същата мощност, но батерията му ще е със 76,8 кВт/ч, което трябва да стигне за пробег от 550 км. Топ-версията на седана е оборудвана с два електромотора с комбинирана мощност 494 к.с. и 680 Нм. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а пробегът с едно зреждане е 605 км.

Главното предимство на BYD Han EV са инвертор от карбид и литиево-желязо-фосфатна батерия Blade Battery с невероятно издръжливост. От компанията твърдят, че тя е минала серия от интензивни тестове, при които е удряна, пробивана с пирони и нагрявана до 300 градуса по Целзий. В нито един от случаите батерията не се е взривила или запалила.

Освен това, електрическият седан получава „самообучаващ“ се автопилот DiPilot с 5G и за първи път в историята на китайския масов сегмент - блок IPB (Intelligent Integrated Brake System), производство на Bosch, който представлява електрохидравличен усилвател на спирачките, обединен със системите за стабилизация и рекуперация на енергията.

Все още не са обявени сроковете за излизането на BYD Han EV в Европа, но производителят посочи приблизителни цени на модела. Базовата версия ще се продава за 45 000 евро, а топ-вариантът – за 55 000 евро. Приблизително толкова в Германия струва Tesla Model 3.

Снимка: BYD


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.05.2020 17:42

    Като се знае качеството на ДВГ на "Great wall" се замислям за написаното.

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и