Свързани новини

11.05.2020 10:05

Носимо устройство за US армията ще открива Covid-19

Видян 1616 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската армия иска да разполага със специално носимо устройство, което открива носители на коронавирус COVID-19, дори когато още са предсимптомна фаза, съобщи CNN.


За направата на подобно устройство военните са се обърнали към технологичните компании с предложение, което включва първоначално финансиране в размер на 25 милиона долара.


US армията се нуждае спешно от разработване на бързо и точно носимо диагностично устройство за откриване на предсимптомните случаи на COVID-19, с цел проследяване и предотвратяване на разпространението на вируса.


Устройството, без значение как се носи (на тялото, врата или пояса), трябва да може да открива проблеми с дишането на своя притежател, молекулярни биомаркери от въздействието на вируса върху тялото и дори наличие на антитела.


Засега няма информация дали някоя компания се е ангажирала с проекта на американската армия. Не е ясно дали изобщо е възможно в кратки срокове да бъде създадено устройство, което отговаря на изискванията.


Медицински екипи по целия свят работят по създаване на ваксина за Covid-19 и е много вероятно човечеството да разполага с такава ваксина в следващите 2-3 години. В крайна сметка може да се окаже, че армията на САЩ няма да се нуждае от носимо устройство за откриване на носителите на вируса.


Източник: Technews.bg


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 11.05.2020 14:05

    Докато го внедрят ще излезе новия модел Ковид - 21

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби