Свързани новини

07.05.2020 10:18

Първо състезание с летящи автомобили

Видян 2780 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трудно е да се намери научнофантастичен филм или книга, в който в съвсем близко бъдеще хората да не използват летящи коли под една или друга форма. Независимо от това, в действителност тази красива концепция се бави, предаде technews.bg.


Навярно затова австралийската компания Alauda се опитва по всякакъв начин да ускори появата на летящите превозни средства и сега е решила да го стори по оригинален начин – с помощта на спорта. Вярвате или не, първата надпревара с летящи автомобили е планирана за 2020 г.


В много индустрии именно спортът се превръща в двигател на прогреса, стимулирайки иновациите. Това е добре познат сценарий от света на обикновените автомобили – огромен брой технически решения в производствените модели се вграждат първо в двигателите и болидите за състезания.


В днешно време е видно, че скоро ще имаме летящи превозни средства, които да служат за таксита или куриери. Много от тях, предполага се, ще са безпилотни. И, според основателя на Alauda Мат Пиърсън – такава философия не звучи привлекателно и няма да стигне далеч.


Рожба на тази австралийска компания е Airspeeder, осем-витлов мултикоптер с тегло около 250 килограма, направен почти изцяло от въглеродни влакна и способен да лети на малка височина (от порядъка на 5-10 метра), както и да ускорява до двеста километра в час. Според Business Insider, тестовете на пилотираните модели, изпълнявани от наети американски специалисти от ВВС, са „в разгара си” от есента на 2019 г. насам.


Епидемията от коронавируса леко е забавила периода на тестовите полети, но независимо от това създателят на оригиналната летяща състезателна кола е убеден, че още тази година ще се проведе първото официално спортно състезание с летящи коли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще