Свързани новини

13.04.2020 14:34

Ръст в продажбите на домашни хлебопекарни

Видян 1515 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Нови, нетипични тенденции в потребителските нагласи, нужди и поведение се наблюдават след обявяване на извънредните мерки в страната, въведени заради пандемията от коронавирус, съобщава technews.bg.


В онлайн търговията на техника проучванията сочат нестандартно завишен интерес към дребна техника за кухнята. Хлебопекарни, кафемашини и кухненски роботи биват най-купуваните и търсени технически уреди от българския потребител в момента, по данни от веригата ЗОРА.


Това е индикация, че българинът се насочва към домашно приготвяне на храна, с цел да замени честите посещения до магазина, коментират търговците. Конкретни данни за продажбите не се съобщават.


Друга категория, която бележи значими завишени продажби, са уредите за лична грижа – машинки за подстригване, епилатори, както и ИТ техника и аксесоари, необходими за дигитално обучение и работа – лаптопи, принтери, рутери, уебкамери и мишки. Наблюдава се повишено търсене и при пречиствателите на въздух.


В сферата на забавлението, потребителите се насочват към игрови конзоли, аудио техника и смарт телевизори, което върви ръка за ръка с повишената консумация на видео и аудио стрийминг. Най-сериозен спад е регистриран в търсенето на смартфони.


За сметка на ограничения трафик по магазините се проявява нова линия на поведение на стандартния потребител – повишена информираност и проучване преди покупка. Това налага въвеждане и на нови практики, вкл. поръчка по телефона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят