Свързани новини

07.04.2020 11:34

Тръмп подписа за добив на ресурси от Луната с търговска цел

Видян 1957 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, подкрепящ усвояването на ресурсите на Луната и други небесни тела с търговска цел, предаде ТАСС.


Според указа "американците трябва да имат право да провеждат търговски изследвания, добив и използване на ресурси в съответствие с приложимото законодателство", отбелязва агенцията.


"От юридическа и физическа гледна точка космическото пространство е уникално пространство за човешката дейност и САЩ не го смятат за всеобщо достояние. Политиката на САЩ трябва да бъде да се стимулира добивът и използването на ресурси в Космоса от страна на държавни и частни действащи лица", се казва още в документа, който отхвърля Споразумението относно дейностите, извършвани от държавите върху Луната и другите небесни тела, прието от Общото събрание на ООН през 1979 година, предаде БНР.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.04.2020 14:51

    Коментирах в един друг сайт и цялото съобщение изчезна!? Мнението ми е, че светът трябва да ги спре. Не може да използваш цялата Земя чрез войни- 200 на брой за 300 години съществуване- и да ламтиш за богатства и от други небесни тела само от алчност и безумие! Световната общност и всички разумни земни хора трябва да им се противопоставят. Иначе, когато ги спрат "отвън", всички сме обречени!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели