Свързани новини

06.04.2020 09:32

Лек за малария срещу коронавируса

Видян 2421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Германия при страхотни мерки за сигурност пристигнаха първите пратки от завода на Bayer в Китай. Лекарството сега ще бъде тествано как действа срещу Covid-19, предаде nationalgeographic.bg.


Шефът на Bayer Вернер Бауман посочи, че произвеждат лекарството изключително в полза на обществото и в кризата ще го раздават безплатно на правителствата.


Медикаментът Resochin поражда предпазливи очаквания за надежда. Китайските лекари са го давали на заразените от коронавируса и очевидно са имали успех. Изглежда, че Resochin може да облекчи заболяването.


Сега германският фармацевтичен концерн е доставил в Германия 600 000 таблетки от Азия. Те се съхраняват в склад на армията.


Доставката е част от  програма на Bayer за оказване на помощ. Шефът на концерта Бауман не иска да събужда твърде големи очаквания и посочва, че ефикасността спрямо Covid-19 тепърва ще се изследва. Медикаментът Resochin се използва вече над 80 години. Страничните ефекти от приложението му срещу малария са добре изследвани и познати, но той си остава лекарство, което може да бъде предписвано само от лекари, каза Бауман.


Bayer вече планира да започне в Европа производството на медикамента. Засега той се произвежда извън стария континент. Подробностите тепърва щели да се уточняват, като разходите са част от нашия обществен ангажимент, посочи Бауман.


Преди около две седмици президентът Тръмп доста възторжено се изказа за медикамента  и така събуди надежди в битката срещу коронавируса. Експертите обаче са много предпазливи в оценката си как ще действа срещу Covid-19. Германското правителство е разпоредило незабавни изследвания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби