Свързани новини

24.03.2020 14:20

Интернет гигантите с потенциал за растеж в пандемията

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко от най-големите ИТ компании, които правят бизнес основно през интернет, могат да постигнат растеж на фона на пандемията от коронавирус, сочи експертен анализ на Jefferies.


В списъка фигурират имената на Google, Facebook и Amazon. Акциите на групата FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) вече показват признаци на възстановяване, въпреки разпространението на коронавируса в целия свят.


„Вярваме, че Facebook и Google са особено добре подготвени за рецесията, тъй като имат налични пари в размер съответно на 55 и 115 милиарда долара, което им позволява да инвестират сериозно в своя бизнес и/или да предприемат сливания, придобивания и обратно изкупуване на акции”, отбелязва Брент Тил от Jefferies.


Според експерта, Amazon е в по-добра позиция на пазара за електронна търговия, тъй като нараства интересът към онлайн покупките. Анализаторът обаче понижи прогнозата за котировките на компанията, заради потенциални проблеми във веригата на доставки.


Докладът на Jefferies прогнозира, че през 2021 г. технологични компании като Amazon, Facebook, Alphabet, Wix и Chegg ще могат да демонстрират ръст на акциите над средния за пазара, въпреки проблемите, свързани с коронавируса, предава Тechnews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак