Свързани новини

20.03.2020 09:53

Интернет инфраструктурата по света е под огромно напрежение

Видян 1991 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията от коронавирус затвори в домовете им стотици милиони хора по света. Те преместват по-голямата част от своите дейности към дигиталното пространство, което значително увеличи глобалното използване на Интернет.


 


Интернет инфраструктурата претърпя значителен ръст в натоварването, поради увеличения брой хора, които работят от домовете си и пазаруват отдалечено, спазвайки наложените предпазни мерки.


 


Тъй като повечето от ежедневните ни дейности мигрират към дигиталното пространство, Интернет инфраструктурата е под голямо напрежение от огромния брой потребители. В резултат на това електронната търговия процъфтява, на фона на много магазини, които остават затворени, поради политиките за безопасност.


 


Освен това се забелязва значително увеличение в ползването на цифрови услуги, базирани на абонамент, тъй като развлеченията извън дома вече не са достъпна възможност.


 


Доставчиците на Интернет разхлабват ограниченията за трафик данни, за да посрещнат нарастващите нужди на потребителите, но някои експерти изразяват загриженост по отношение на способността на Интернет инфраструктурата да бъде в крак с бързо нарастващото търсене.


 


„Времето, което хората прекарват онлайн, независимо дали става въпрос за работа или разтоварване, е огромно, което не е изненадващо, като се имат предвид всички наложени ограничения”, казва Винсентас Гриниус, изпълнителен директор на Heficed, предава Technews.bg.


 


По неговите думи, в усилията за поддържане на стабилността на мрежата търсенето на Интернет сървъри се е повишило с поне 30 процента и като се има предвид как се развиват текущите събития, необходимостта от приспособяване към натоварването ще продължи да нараства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион