Свързани новини

18.03.2020 15:20

Huawei е номер 1 кандидат за патенти в Европа за 2019 г.

Видян 1367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейското патентно ведомство (EPO) обяви патентно класиране за 2019. Представените данни показват, че за 2019г. са били получени общо над 181 000 заявки за патент, което представлява увеличение с 4% спрямо 2018г. Броят на китайските патентни заявки сред тях се е увеличила с 29.2% до 12,247, класирайки се на четвърто място. САЩ, Германия и Япония съставят челната тройка.

5G и изкуственият интелект са областите с най-голямо развитие през 2019г. „Бързото развитие на дигиталните технологии е най-забележителната тенденция за 2019 г.“, заяви в изявление президентът на EPO Антонио Кампинос. Технологичният бранд Huawei оглави класацията, изпреварвайки Samsung, LG, United Technologies и Siemens, въпреки натиска от страна на администрацията на Тръмп европейските държави да спрат да използват устройствата на Huawei Technologies Co.  Класирането на компанията също така отразява нарастващото значение на дигиталните комуникации, включително следващото поколение безжични комуникации, известни като 5G.

Издигането на Huawei до върха зависи от огромната инвестиция на компанията в научноизследователска и развойна дейност, която е отразена в броя на заявленията за патенти. През 2019г.  Huawei е инвестирала повече от 15 милиарда евро в научноизследователска и развойна дейност. Компанията продължава да инвестира 10%-15% от годишните си приходи в НИРД. 10-годишната инвестиция на Huawei в НИРД е около 73 милиарда щатски долара.

„Това показва, че Huawei инвестира много по отношение на иновациите“, заяви Луис Беренгуер, говорител на Европейското патентно ведомство. Huawei е най-големият представител на патенти за цифрови комуникации, пускащ почти същия брой заявки колкото Ericsson AB – 1,227 и Qualcomm Inc - 1,061 общо. Американските компании, водени от Alphabet Inc и Microsoft Corp, завършиха в топ пет на кандидатите в тази сфера.


 


Снимка: Huawei 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и