Свързани новини

11.03.2020 11:03

Китайска технология разпознава лицата зад маските

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай вече използва модерни системи за електронно наблюдение, които разпознават лица с висока точност. Но те работят добре в нормални условия, когато лицето на човека не е покрито. Ето че честна компания предложи решение за идентифициране и на хора маски на лицата, предава Тechnews.bg.


Hanwang Technology, известна още като Hanvon, твърди, че е разработила първата в страната технология за разпознаване на лица, способна да разпознае човек, който носи маска. Подобна технология е особено актуална в момента, тъй като повечето китайци носят маски, заради епидемията от коронавирус.


Разработката на новата система стартира през януари, отбелязва Ройтерс. Тя се основава на доказана през последните десет години технология, образцова база данни с приблизително 6 милиона лица без маски и значително по-малка база от лица с маски.


Технологията вече е налична като решение в търговската мрежа. Предлага се в два варианта: едноканален, който е подходящ за наблюдение на входовете на сградите, и многоканален, който работи с няколко камери едновременно.


Според разработчиците, вторият вариант може да идентифицира около 30 души всяка секунда. Когато човек носи маска, точността на разпознаване е приблизително 95%, а за хора без маска системата достига точност от 99,5%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но