Свързани новини

10.03.2020 14:59

Телефоните с бутони остават търсени

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продажбите на т.нар. „feature phones”, към които се отнасят мобилните телефони с бутони, възлизат на 105,5 милиона броя в световен мащаб през четвъртото тримесечие на 2019 г. Макар, че това е спад от 12% на годишна база, доставките са повече отколкото в предходните тримесечия, сочат данни на Counterpoint Research.


Близкият изток и Африка остават най-големият пазар за многофункционалните телефони. На региона се падат над 38% от световната доставки на телефони с бутони в периода октомври-декември 2019 г. Освен това, за разлика от останалия свят, доставките тук не са намалели в сравнение със същия период на 2018 г., а нарастват с 10%, сочи анализът.


Световен лидер в предлагането на бутонни телефони е китайският производител Transsion Holdings, който притежава марки като Tecno, Itel и Infinix. Според Counterpoint, пазарният дял на Transsion през последното тримесечие превишава 29%.


Но в Северна Америка лидер е Alcatel, благодарение на сгъваемите телефони Go Flip. Расте популярността и на бутоните телефони под управление на KaiOS – най-вече на африканския пазар и в Пакистан. Успехът им се дължи на ниската цена, която през четвъртото тримесечие е паднала до 11 долара за някои модели.


Докладът за Counterpoint не предоставя данни за годишния обем на пазара. Но според публикувана по-рано инфографика, през третото тримесечие в сегмента на бутонните телефонни са продадени 88 милиона бройки, през второто – 86 милиона, а през първото – 95 милиона. Това означава, че за цялата 2019 г. са доставени около 375 милиона многофункционални телефона.


Резултатът е малко по-лош от прогнозите на Counterpoint. В началото на миналата година експертите от компанията заявиха, че през 2019 г. ще бъдат продадени 400 милиона мобилни телефона с бутони на световния пазар предава Тechnews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец