Свързани новини

05.03.2020 12:03

Коронавирусът вече причинява дефицит на електроника

Видян 2455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От самото начало на избухването на епидемията от коронавирус в Китай анализаторите започнаха да предупреждават за последствията върху пазара на електроника. Изглежда страховете на експертите се сбъдват. Блумбърг съобщава за признаци на недостиг на някои устройства на Apple, Facebook и HP.


Анализът в големите градове на САЩ, Австралия и Европа показва ограничена наличност на някои видове таблети iPad Pro. Така например, в района на Лос Анджелис са изчерпани 12,9-инчовите версии на iPad Pro без мобилна поддръжка и с 512GB диск. Този и други модели не се предлагат и в много магазини в Ню Йорк. Няколко служители на Apple, пожелали анонимност, съобщават, че запасите на iPad Pro намаляват през последната седмица.


Според наблюдателите на пазара, Apple планира да пусне актуализиран модел iPad Pro с подобрена камера. Дебютът на новите устройства се очаква през първата половина на 2020 г., а текущият дефицит може да се дължи на подготовка за промени в асортимента. Но дори и причината да е тази, проблемите с COVID-19 могат да попречат на плановете на Apple.


Забавяне на доставките се забелязва също при слушалките AirPods Pro и персонализираните Mac компютри. Освен това някои модели смарт часовници Apple Watch Series 3 и Series 5 не са достъпни за онлайн поръчка, но наличността на тези популярни устройства беше ограничена и преди коронавируса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

везни