Свързани новини

27.02.2020 14:49

Задава се историческо ретро шоу в БГ

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колекционерите на ретро-класическите превозни средства от България и съседните ни държави се обединяват, за да направят уникално ретро шоу в София.


Колекционери и ентусиасти ще покажат какво имат на първото подобно шоу у нас и то в най-голямата софийска зала „Арена Армеец“ на площ от 4000 кв.м.



КАКВО ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НА ТОВА СЪБИТИЕ?


На практика всичко, което включва понятието АВТО-РЕТРО-КЛАСИЧЕСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА. Най-много ще са леките автомобили от началото на века до 1995 година.


В този широк диапазон от време ще се представят още мотоциклети, товарни и специални автомобили, военни машини-мотоциклети, джипове и строеви машини от легендарни марки, участвали във Втората световна война.


Не на последно място ще се представят и реставраторите-колекционери на автобуси, които са били част от градския и междуградски транспорт, както и марката „Чавдар”- гордост на България, която за съжаление също остана в историята ни.


Като изненада и допълнителна атракция организаторите са включили и двуколесния най-лек транспорт - велосипеда, който също има дълга история в страната ни, започвайки с първата фабрика за велосипеди в София на Братя Пантеви още от средата на 20-те години на миналия век, през родните велосипеди „Балкан” от соц периода, както и други редки велосипеди.


Като постоянна част от подобни събития, почитателите на спортните машини ще могат да се докоснат до уникални, реално съществуващи мотоциклети и автомобили, които са допринесли много за популяризирането на България в авто-мото-спортовете.


Колекционерите-собственици ще покажат и автентични купи и награди на някои легенди като Димитър Соколов, Заслужил майстор на спорта (ЗМС) Илия Чубриков, змс Димитър Василев и други.


Както е прието за такива събития, в изложбените пространства ще имат щандове различни фирми, свързани с реставрацията и съхранението на историческите превозни средства, щандове за продажба на резервни части, литература и списания, изложби на частни колекции от плакати, умалени модели и др., колекционерски сувенири, книги и разбира се - открити площи за продажба на всякакви реставрирани и нереставрирани превозни средства.


В изложението ще се представят със свои щандове повечето ретро клубове от страната, известните няколко музея като първият частен на фирма „Мото-Пфое” и по-късно създадените частни музеи, както и различни експонати от държавни институции и структури(Националния Политехнически Музей, НСО и Министерство на отбраната), предава Dir.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв