Свързани новини

06.02.2020 09:55

Туитър ще премахва вредни снимки и видеа

Видян 1505 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Туитър ще маркира с предупреждение, а в някои случаи и ще премахва подправени или манипулирани снимки, аудио и видео записи, които имат за цел да подведат хората, съобщават информационните агенции.

Компанията обяви във вторник, че с новите правила се забранява споделянето на изкуствено или манипулирано съдържание, което има вероятност да причини вреди. Съдържание, което е манипулирано, но не е задължително вредно, може да бъде маркирано само предупредителен надпис.

Съгласно новите правила, които ще влязат в сила от 5 март, забавеното видео, в което председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси изглежда, че не е в състояние да говори, може да получи предупредителен надпис, ако някой реши да го сподели, посочва АП.

Фейсбук вече обяви, че ще маркира видеото с Пелоси като "фалшиво", но няма да го свали от платформата, допълва Ройтерс, цитирана от Dir.bg.

Гугъл, Фейсбук, Туитър и други технологични компании са под засилен натиск да попречат на евентуална намеса във връзка с президентските избори в САЩ тази година, след като те бяха манипулирани преди четири години от свързани с Русия лица, посочва АП.


Социалните мрежи са под натиск да се справят със заплахата от така наречените "дийпфейк" (deepfake) публикации, при които е използван изкуствен интелект за създаване на суперреални, но фалшиви видеа, при които някой изглежда че прави или казва нещо, което не е направил или казал.

В понеделник ЮТюб избистри позицията си относно политическата манипулация, като подчерта, че забранява манипулирани видеа, свързани с избори. Фейсбук също увеличава усилията в тази посока.

Асошиейтед прес коментира, че ще бъде трудно да се определи кое може да причини вреди и кое - не, и има вероятност някои публикации да попаднат в сивата зона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне