Свързани новини

05.02.2020 16:21

EC започна разследване срещу Google и Tinder

Видян 1865 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Google и Tinder се озовават в центъра на поредното мащабно дело заведeно от европейските регулатори срещу компании от света на технологиите. Този път причините за активността на ЕС са съмнения за нарушение на разпоредбите заложени в GDPR.


 


Всъщност вече се активирани две различни разследвания на Ирландската комисия за защита на данните, която ще прецени дали двете компании не спазват Oбщия регламент за зашита на данните в ЕС. Това ще стане след внимателно проучване на практиките за поверителност на Google и Tinder, предава Digital.bg.


 


Aнтитръстовите регулатори на ЕС ще обърнат специално внимание на начина, по който Google съхранява и управлява данните свързани с местоположението на своите потребители. Причината са множество оплаквания срещу компанията направени от организации за защита на гражданите от почти всички държави-членки. В същото време обвиненията срещу Tinder са сходни, като разликата е, че тези срещу популярното приложение за запознанства са отправени от отделни потребители. Броят на жалбите, обаче е твърде висок, което налага мерки от страна на ЕС.


 


Съгласно промените въведени от GDPR преди две години всички граждани имат правото да очакват, че личните им данни се споделят, обработват и съхраняват безопасно от технологичните компании.


 


В случай на проблем има механизми, с които да задействат съответни органи и респективно да докажат нелоялни действия, предаде CNet.


 


Aко се установят подобни нарушения на регламентите компаниите са заплашени от глоба в размер на €20 млн. или 4% от годишните приходи в световен мащаб за предходната фискална година.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец